luni, 24 septembrie 2012

Concurs fotoreportaj «Oraşul ca dispozitiv»


Mai sunt doar câteva zile în care te poţi înscrie la concursul fotoreportaj Oraşul ca dispozitiv.
Înscrie-te acum şi poţi avea propria expoziţie!





Regulament concurs fotoreportaj
Oraşul ca dispozitiv

Organizator

Concursul este organizat de Fundaţia Arhitext design în cadrul proiectului cultural «Oraşul ca dispozitiv», finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional

Scop & Temă

Concursul are ca scop realizarea unui fotoreportaj care să aducă în atenţia publicului larg problemele din spaţiul public urban, din oraşul ca întreg şi modul în care fiecare individ interacţionază cu acesta. De asemenea dorim ca prin aceste fotoreportaje să se surprindă modul în care oraşul lucrează ca un uriaş dispozitiv ce întruneşte mai multe funcţiuni; să se surprindă oraşul, fie ca spaţiu interdependent, ca spaţiu social şi cultural şi modul în care omul, politicul şi noile construcţii influenţează viaţa şi interacţiunea cu oraşul.
Fotografiile celor 3 câştigători vor fi expuse în cadrul evenimentului «Oraşul ca dispozitiv» din data de 18 octombrie când va avea loc şi o dezbatere pe aceeaşi temă, în cadrul căreia se vor aduce în discuţie şi fotografiile câştigătoare din cadrul concursului de fotoreportaj.

Calendar desfăşurare concurs

14 septembrie – 1 octombrie: înscriere concurs
1 – 5 octombrie : jurizare
8 octombrie : anunţarea celor 3 câştigători

Premii
Locul I: Expoziţie a fotografiilor câştigătoare în cadrul evenimentului «Oraşul ca dispozitiv». Publicarea a cel puţin 3 fotografii ale câştigătorului în revista Arhitext şi pe site-ul arhitext.com, abonament la revista Arhitext pe anul 2012, cărţi Arhitext în valoare de 200 de lei, premiu în bani în valoare de 300 lei şi un loc gratuit la un curs oferit de partenerul Fundaţia Calea Victoriei.
Locul II: Expoziţie a fotografiilor câştigătoare în cadrul evenimentului «Oraşul ca dispozitiv». Publicarea a cel puţin 1 fotografie a câştigătorului în revista Arhitext şi pe site-ul arhitext.com, abonament la revista Arhitext pe anul 2012, cărţi şi reviste Arhitext în valoare de 100 lei şi premiu în bani în valoare de 150 lei.
Locul III: Expoziţie a fotografiilor câştigătoare în cadrul evenimentului «Oraşul ca dispozitiv». Publicarea a cel puţin 1 fotografie a câştigătorului în revista Arhitext şi pe site-ul arhitext.com, abonament la revista Arhitext pe anul 2012 şi cărţi şi reviste Arhitext în valoare de 150 lei.
Înscrierea fotografiilor:
  1. Fiecare participant trebuie să înscrie în concurs 12 fotografii realizate într-unul dintre oraşele din România şi care să răspundă temei fotoreportajului.
  2. Fiecare participant poate înscrie un singur set de 12 fotografii. Fotografiile vor fi înscrise în concurs într-un singur e-mail pe adresa: arhitext_redactie[at]b.astral.ro În e-mail participantul trebuie să includă linkul de transfer (fotografiile nu se pot transmite ca ataşament datorită mărimii lor) şi datele sale de contact (nume, prenume, adresă email, telefon) şi să ataşeze un document word care să conţină: titlul fotoreportajului, 300 de caractere cu spaţii incluse în care să se prezinte informaţii despre fotoreportaj, nume, prenume autor, date de contact.
  3. Odată cu înscrierea fotografiilor, participantul este de acord ca acestea să facă parte din expoziţia din cadrul evenimentului «Oraşul ca dispozitiv», să fie publicate pe site-ul www.arhitext.com precum şi în paginile revistei Arhitext, pe blogul şi pe pagina de facebook a organizatorului, sub orice formă de prezentare.
  4. Fiecare înscriere în concurs va fi validată printr-un e-mail de confirmare transmis în maxim 48 de ore de la primirea înscrierii. Dacă e-mail-ul de validare nu este primit, vă rugăm să reveniţi cu înscrierea.
Cerinţe fotografii:
  1. Fiecare fotografie trebuie să aibă cel puţin 3 MB (mărimea fişierului), iar rezoluţia trebuie să fie de 300 dpi (pixeli/inchi). Pentru a putea fi înscrisă în concurs fiecare fotografie va trebui să fie în format JPG (cu extensie .jpg sau .jpeg).
  2. Fotografiile înscrise vor putea fi editate (postprocesate) astfel: luminozitate, contrast, saturaţie, nivele de culoare şi crop. Nu se pot adăuga sau elimina elemente din imagine. Nu sunt acceptate lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii (colajul). Orice alt procedeu de procesare în afară de cele enumerate mai sus va duce la descalificarea imaginii respective.
  3. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a refuza înscrierea fotografiilor în concurs care conţin semnatură, dată, ramă sau alte însemne grafice pe imagine. Totodată, ne rezervăm dreptul de a refuza înscrierea fotografiilor ce au o calitate tehnică îndoielnică (fotografii făcute cu telefonul mobil etc).
  4. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a refuza înscrierea fotografiilor ce aparţin utilizatorilor anonimi (sau care nu au furnizat la înscriere numele real, un număr de telefon şi o adresă de e-mail validă).
  5. Participantul declară în mod implicit prin înscrierea imaginilor în concurs că este deţinătorul drepturilor de autor asupra acestora şi îşi asumă toate consecinţele legale în cazul în care se dovedeşte că nu deţine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinţe directe sau indirecte care pot apărea ca urmare a participării cu fotografii la acest concurs. De asemenea, în cazul în care utilizatorul nu este deţinătorul drepturilor de autor asupra fotografiei acesta va fi descalificat din concurs.
  6. Concurenţii poartă întreaga răspundere asupra fotografiilor trimise la concurs. Aceştia trebuie să se asigure că fotografiile respective nu încalcă dreptul persoanelor la proprietate fizică sau intelectuală, la propria imagine sau la intimitate. Simpla înscriere la concurs înseamnă asumarea şi acceptarea conştientă a oricăror consecinţe ce pot decurge din publicarea fotografiilor respective. Organizatorul concursului nu poate fi, sub nici o formă, făcut responsabil pentru aceste consecinţe.
  7. Nu vor fi acceptate în concurs fotografii ce conţin sau instigă la orice formă de violenţă sau au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen.
  8. Organizatorul concursului poate refuza înscrierea unei fotografii în concurs dacă aceasta nu respectă condiţiile din regulament, fără a-şi justifica decizia.
  9. Organizatorul se obligă să menţioneze numele autorului alături de fotografiile realizate de acesta.
  10. Datele personale ale concurenţilor vor fi folosite doar pentru desfăşurarea logistică firească a concursului.
Puteţi contacta organizatorul la:
Str. Academiei, nr. 18-20, sect. 1, Bucureşti
031.104.11.78
 

Niciun comentariu: