marți, 4 iunie 2013

Patrik Schumacher soseşte în România la final de iulie 2013





Patrik Schumacher este una dintre cele mai importante figuri din arhitectură la momentul actual şi, cu siguranţă, un personaj controversat. Acesta va sosi în România la finalul lunii iulie 2013 în cadrul evenimentului Dynamic Fields, la invitaţia şcolii Parametrica [digi fab school]. 

Director al unuia dintre cele mai importante birouri de arhitectura din lume, Zaha Hadid Architects şi fondatorul laboratorului de cercetare AA Design Reseach Lab din Londra, Patrik este unul dintre arhitecţii care au capacitatea de a influenţa opinia publică. Cu studii de arhitectură realizate la universităţile din Stuttgart şi Londra (SouthBank), completate de studii de filosofie la universităţi din Bonn şi Londra, Patrik propune o serie întreagă de lecturi despre cum ar trebui privită arhitectura şi despre impactul arhitecturii asupra mediului înconjurător şi a oamenilor. 
  



Practică şi teorie
Patrik este un arhitect prolific, având numeroase proiecte, printre care se numără şi Maxxi Centre of Contemporary Art and Architecture din Roma, cu care a câştigat Stirling Prize în 2010, oferit arhitecţilor celor mai bune proiecte concepute sau realizate în Marea Britanie. Un alt proiect de referinţă, realizat cu ocazia jocurilor olimpice din 2012 este London Aquatic Centre, inspirat din energia şi dinamica apei şi propunând forme fluide.

Practica se imbina cu teorie, Schumacher fiind profesor în cadrul diferitelor şcoli din Europa (inclusiv UK) şi SUA (Universitatea Illinois din Chicago, Universitatea Columbia şi Harvard). Acesta predă în prezent în cadrul Universităţii Innsbruck.

Let the style war begin – Parametricism Manifesto
Patrik Schumacher este, pe lângă un personaj relevant pentru lumea arhitecturii, şi promotorul cel mai fervent al designului parametric. Prin faimosul “Parametricism MANIFESTO”, acesta susţine importanţa designului parametric ca nou stil, dar şi impactul pe care îl sau îl va avea asupra viitorului arhitecturii şi nu numai: un nou stil, dinamic, generativ, caracterizat de forme fluide, unic în exprimare.

Dynamic Fields, 16 - 29 iulie 2013, Bucureşti

Niciun comentariu: