sâmbătă, 26 noiembrie 2016

Cele mai bune proiecte de diplomă se întrec la Bucureşti

Școlile de arhitectură din Europa se întrec la București. În competiția EAM_BDP au intrat 118 proiecte de diplomă din 23 de țări.

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București se desfășoară zilele acestea
EAM_BDP un concurs internațional de anvergură, menit să desemneze cel mai bun proiect de diplomă în arhitectură din Europa.
În competiția  organizată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu (UAUIM), Asociația Europeană pentru Educație de Arhitectură (EAAE) și Consiliul Arhitecților din Europa (ACE) au fost înregistrate 118 proiecte provenind din 23 de țări.
30 de proiecte au fost selectate în lista scurtă, penultimul pas înaintea desemnării marelui câștigător.

Juriul este alcătuit din Arh. Luciano Lazzari - preşedinte ACE şi preşedintele juriului, reprezentant ACE,
Prof. Dr. Arh. Karl Otto Ellefsen - preşedintele EAAE, reprezentant EAAE, Prof. Dr. Arh Marian Moiceanu – Rector UAIUM și doi reprezentanţi ai profesiei de arhitect: Arh. Saša Randic de la Randić and Associates și Arh. Bryan Avery de la Avery Associates Architects.
Evaluare proiectelor finaliste are loc la UAUIM, în zilele de 26 si 27 Noiembrie.
Câștigătorul va fi anunțat în data de 28 noiembrie la ora 12.00, în sala de expoziții a UAUIM, în cadrul unei conferințe de presă urmată de o sesiune de întrebări și raspunsuri cu membrii juriului.

“Este al doilea an în care găzduim la București această competiție, ai cărei fondatori suntem.
Ultimele zile, de la stabilirea listei scurte pînă la anunțarea câștigătorilor, sunt încărcate de emoție.
Echipa mea îi are alături, în juriu, pe unii dintre cei mai renumiți profesori și arhitecți din Europa. Avem în concurs multe proiecte valoroase, așa că misiunea noastră nu este ușoară,  însă cu siguranță este foarte plăcută. Scopul nostru este să recunoaștem excelența celui mai bun proiect de diplomă în arhitectură realizat în școlile europene”, a declarat Prof. Dr. Arh. Emil Barbu Popescu, președintele de onoare al Universității Ion Mincu și fondatorul concursului.

În afară de marele trofeu – Medalia europeană de arhitectură pentru cel mai bun proiect de diplomă, vor fi acordate trei premii tematice pentru:
-          Premiul ACE pentru impact societal;
-          Premiul EAAE pentru demers problematizant;
-          Premiul UAUIM pentru calitate artistică.

Este un concurs de portofoliu, care are o mare valoare prin recunoașterea profesională a calităților proiectului de diplomă premiat de către cele mai relevante instituții europene de arhitectură: EAAE și ACE dar și de UAUIM - o universitate care excelează în rezultate notabile în peisajul învățământului european de profil. Premiem modul în care arhitectura poate să observe o problemă socială, să sesizeze o necesitate, să pună o întrebare iar proiectul de diplomă este - prin natura sa -  un depozitar de idei emergente”, a precizat Conf. Dr. Arh. Françoise Pamfil, managerul competiției.

Totalitatea lucrărilor însrise în concurs pot fi vizualizate la adresa http://eam.uauim.ro.
Proiectele finaliste, 30 de lucrări de diplomă, sunt expuse în perioada 25 noiembrie 2016 – 15 decembrie 2016, în sala de expoziții de la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.
Expoziția va călători apoi în universitățile de arhitectură europene participante la concurs.

Mai multe informații la

sau la eambdp@uauim.ro

Niciun comentariu: