miercuri, 16 noiembrie 2016

Ne vedem la Gaudeamus

În perioada 16 – 20 noiembrie, Administrația Fondului Cultural Național este prezentă la Târgul Internațional Gaudeamus – Carte de Învățătură, care are loc la Romexpo. Vă așteptăm la standul nostru din Pavilionul central (217, etajul intermediar) unde, pe lângă informații despre instituția noastră și despre oportunitățile de finanțare, am pregătit o serie de evenimente: dezbateri, prezentări, lansări.
Joi 17 noiembrie doamna Corina Șuteu, Ministrul Culturii va participa la o dezbatere pe tema „Finanțarea culturii scrise” alături de Matei Martin, Preşedintele Consiliului AFCN, și de Irina Cios, Director AFCN. Dezbaterea începe la ora 14:00, la Bursa de Contacte, și propune următoarele teme: Cum putem identifica cel mai adecvat prioritățile de finanțare privind cultura scrisă ? Care sunt ariile „critice” ? Cum se pot îmbunătăți mecanismele de finanțare ?
Am aflat cu bucurie că cei mai mulți dintre beneficiarii finanțărilor acordate în 2016 lansează proiectele editoriale în cadrul pavilioanelor proprii.
AFCN propune un contrapunct: o serie de prezentări ale proiectelor editoriale digitale finanțate în 2016. Joi 17 și vineri 18 noiembrie, începând cu ora 12:00 vă puteți întâlni la standul AFCN cu realizatorii acestor platforme de informații culturale online.
Vineri la ora 16:00 la standul AFCN vă așteptăm la o lansare eveniment ce marchează 20 de ani de istorie a religiilor în București: Volumul 19-20 al revistei ARCHAEUS, editată de Institutul de istorie a religiilor, Academia Română. La lansare participă: Eugen Ciurtin, Andrei Oișteanu, Bogdan Tătaru Cazaban, Alina Isac Alak, Ionuț Tudorie, Vlad Șovărel, Ciprian Tudor, Matei Martin.
„Prin această prezentă în cadrul Târgului Gaudeamus dorim, pe de o parte, să venim în întâmpinarea potențialilor beneficiari, și pe de alta, să subliniem importanța susținerii financiare a culturii scrise în acest moment de configurare a bugetului pentru 2017.” a subliniat Irina Cios, directorul AFCN.

Fundația Arhitext design a fost bucuroasă să accepte invitația de a prezenta, în cadrul sesiunii dedicate proiectelor editoriale online, platforma Agora Experiments. Finanțată de către AFCN, aceasta crează un spațiu de  prezentare și dezbatere a celor mai noi și îndrăznețe proiecte de artă și arhitectură experimentală. Așadar dublăm invitația AFCN cu provocarea de a afla mai multe despre platforma Agora Experiments și transformările spațiului public contemporan, joi de la ora 17:00 la 18:00 la standul AFCN.

Găsiți atașat programul detaliat al evenimentelor. Vă așteptăm!

Niciun comentariu: