luni, 13 februarie 2017

Concursul Naţional al Montatorilor de Pardoseli şi Art Floors 2017


În perioada 23 – 26 martie 2017, la Romexpo - Pavilionul C3, se va desfăşura o nouă ediţie a Concursului Naţional al Montatorilor de Pardoseli din România, coroborat cu expoziţia specializată ART FLOORS 2017. Evenimentul va fi organizat de AMPR (Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România), cu sprijinul EUFA P+F (Asociaţia Europeană pentru Promovarea Pregătirii Profesionale a Montatorilor de Parchet şi Pardoseli), şi va avea loc în paralel cu cea mai importantă manifestare expoziţională de construcţii din România, care reuneşte târgurile Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo şi Expo Flowers & Garden. În cadrul acestui amplu eveniment, va avea loc de asemenea decernarea premiilor Concursului Naţional de Design pentru Pardoseli, organizat în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti.

Branşa montatorilor şi furnizorilor de soluţii pentru pardoseli este animată în această perioadă de perspectiva organizării unui nou „festival” al lor, în cadrul căruia se vor întâlni, vor participa cu cele mai noi materiale şi soluţii de montaj, vor urmări competiţia celor mai buni tineri montatori din domeniu. Acestea cu atât mai mult cu cât la ediţia din 2017 sunt prevăzute, pe lângă cele două secţiuni devenite tradiţionale, pardoseli de lemn şi elastice/textile (PVC, linoleum, mochetă), încă două noi secţiuni: pardoseli turnate (epoxi, poliuretan) şi pardoseli reci (gresie, piatră naturală). Competiţia devine astfel tot mai cuprinzătoare, iar zona expoziţională aferentă, reunită sub denumirea „Art Floors”, oferă o imagine tot mai completă asupra pieţei de pardoseli.


Secţiuni de concurs
   ·        pardoseli de lemn (parchet)
   ·        pardoseli elastice/textile (PVC, linoleum, mochetă)
   ·        pardoseli turnate (epoxi, poliuretan)
   ·        pardoseli reci (gresie, piatră naturală)







Criteriile care stau la baza evaluării lucrărilor şi candidaţilor sunt cele stabilite de EUFA P+F, întâlnite în toate competiţiile de profil:
·        exactitatea montajului faţă de planul tematic
·        calitatea montajului şi acurateţea îmbinărilor
·        încadrarea în termenul de execuţie
·        modul de abordare a etapelor
·        curăţenia la locul de muncă
·        modul în care sunt folosite sculele şi echipamentele
·        estetica

Pe parcursul a patru zile de evenimente, este aşteptat publicul vizitator specializat (arhitecţi, ingineri constructori, antreprenori, distribuitori de materiale din domeniu, montatori, presă de specialitate, dezvoltatori etc.), dar şi numeroşi potenţiali beneficiari, interesaţi de materiale pentru amenajări şi de ultimele noutăţi din domeniul pardoselilor. Evenimentul oferă astfel companiilor specializate posibilitatea ca, pe lângă prezenţa cu un stand expoziţional în cadrul căruia să interacţioneze cu publicul vizitator, să aibă şi oportunitatea de a face prezentări de produse şi /sau să susţină conferinţe pe teme de interes pentru specialiştii din domeniu. 

   ·        Concursul Naţional al Montatorilor de Pardoseli: eveniment care promovează performanţa, profesionalismul şi materialele de bună calitate în rândul profesioniştilor în construcţii, a publicului larg şi a tinerilor care vor să îmbrăţişeze o specializare în acest domeniu.
   ·        Art Floors: expoziţie specializată, dedicată producătorilor, importatorilor şi distribuitorilor de pardoseli şi accesorii pentru pardoseli din România.
·        Concursul Naţional de Design pentru Pardoseli: concurs destinat arhitecţilor şi studenţilor la o facultate de arhitectură.

Organizatorii asigură pentru participanţii la concurs un arbitraj de specialitate la cel mai înalt nivel, prin prezenţa personală a Preşedintelui EUFA P+F, domnul Heinz Brehm, şi a altor doi arbitri germani, precum şi a unor arbitri români care au absolvit cursuri de profil la şcoala din Neustadt an der Aisch (Germania), atestate de organizaţia europeană amintită. Aceştia vor concepe de asemenea modelele propuse competitorilor, cu ajutorul cărora să poată fi decis clasamentul, ţinând cont de toate exigenţele prevăzute în regulamentul de concurs. Este asigurată astfel o competiţie cu standarde şi exigenţe ridicate, punând în operă cele mai performante materiale de montaj de pe piaţa europeană.
Menţionăm că prima ediţie a avut loc în 2008, iar ultimele două ediţii ediţii au fost organizate în septembrie 2015 la Romexpo şi mai 2014 la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", în martie 2012 organizându-se la Bucureşti Concursul European al Montatorilor de Pardoseli.  
Câştigătorii celor 4 secţiuni vor primi premii din partea sponsorilor şi organizatorilor, iar cel mai bun parchetar va participa la întrecerea europeană ce va avea loc în 2018 în Suedia.
Ediţia de anul acesta a beneficiat încă din start de deschiderea şi participarea unui număr mare de promotori ai evenimentului. Organizatorii mulţumesc pe această cale tuturor celor care au răspuns cu promptitudine la primele semnale şi iniţiative: sponsori, firme de montaj care şi-au anunţat participarea cu competitori, furnizori de echipamente pentru buna desfăşurare a manifestării.
Vă aşteptăm să fiţi alături de noi în perioada 23 – 26 martie 2017, ca montatori profesionişti înscrişi în concurs, ca  expozanţi sau vizitatori.

Informaţii actualizate pe:
www.pardoselimagazin.ro/artfloors/2017

Niciun comentariu: