luni, 20 martie 2017

Competiţie, produse de top, design inovativ şi cei mai buni specialişti la Concursul Naţional al Montatorilor de Pardoseli din România

Eveniment periodic de referinţă al branşei, Concursul Naţional al Montatorilor de Pardoseli din România are loc anul acesta în perioada 23 – 26 martie, la Romexpo - Pavilionul C3, în cadrul unei manifestări mai ample, ART FLOORS 2017. Acestea se defăşoară sub egida AMPR (Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România), cu sprijinul EUFA P+F (Asociaţia Europeană pentru Promovarea Pregătirii Profesionale a Montatorilor de Parchet şi Pardoseli), în paralel cu târgurile specializate Construct Expo şi Ambient Expo, organizate în aceeaşi perioadă.

Competiţia are loc efectiv în zilele de 24 şi 25 martie şi va avea 3 secţiuni: pardoseli de lemn (parchet dublu stratificat), pardoseli  elastice/textile (cauciuc, linoleum, mochetă) şi, în premieră în România, pardoseli turnate (epoxi, poliuretan).
În cadrul acestui amplu eveniment, va avea loc de asemenea decernarea premiilor Concursului Naţional de Design pentru Pardoseli al Studenţilor Arhitecţi, organizat în parteneriat de AMPR şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti.

Iniţiată pentru prima oară în România, competiţia de pardoseli turnate (răşini) include 3 tipuri de acoperiri: pardoseli design rezidenţial, pardoseli decorative cu reologie controlată şi pardoseli industriale/parking.
Organizatorii asigură pentru participanţii la concurs un arbitraj de specialitate la cel mai înalt nivel, prin prezenţa personală a Preşedintelui EUFA P+F, domnul Heinz Brehm, şi a altor doi arbitri germani, precum şi a unor arbitri români care au absolvit cursuri de profil la şcoala din Neustadt an der Aisch (Germania), atestate de organizaţia europeană amintită. Modelele de concurs propuse competitorilor au fost concepute de AMPR, după standarde recomandate de EUFA P+F.
   
Câştigătorii celor 3 secţiuni, precum şi cei ai concursului de design pentru studenţii arhitecţi, vor primi premii din partea sponsorilor şi organizatorilor, iar cel mai bun parchetar va participa la întrecerea europeană ce va avea loc în 2018 în Suedia.
Art Floors 2017 cuprinde şi o zonă expoziţională importantă, în cadrul căreia vă puteţi pune la curent cu cele mai noi tendinţe în domeniul pardoselilor, de la materiale şi echipamente pentru realizarea stratului suport, la straturi finale dintre cele mai diverse: parchet, linoleum, mochetă, PVC, cauciuc, răşini etc.

Concursul Naţional de Design pentru Pardoseli al Studenţilor Arhitecţi 2017 este destinat studenţilor la facultăţile de arhitectură, urbanism, arhitectură de interior şi design, fiind iniţiat de Centrul de Studii Arhitecturale şi Urbane – CSAU al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism ”Ion Mincu” din Bucureşti şi Asociaţia Montatorilor de Pardoseli din România, expunerea şi premierea lucrărilor având loc în cadrul Art Floors 2017.
Tema constă în crearea unei pardoseli calde din două materiale diferite (lemn, covoare PVC, linoleum, mochetă, plută etc.) pentru sala de consiliu a unei instituţii, sală cu suprafaţa totală de aprox. 50.00 mp, având planşeul din beton armat. Se ţine cont de posibilitatea utilizării sălii în variante diferite de amenajare – sală de consiliu, sală de curs, spaţiu pentru expunere. Alcătuirea şi grosimea pardoselii vor fi propuse de concurenţi, în funcţie de informaţiile tehnice specifice materialelor utilizate, avându-se în vedere prevederile legislative privind calitatea în construcţii.
Juriul este format din reprezentanţi ai UAUIM şi AMPR, iar premiile constau în abonamente anuale la reviste prestigioase de arhitectură de nivel internaţional.

Mai multe informaţii pe
www.pardoselimagazin.ro/artfloors/2017
www.ampr.org.ro
www.uauim.ro/evenimente/concurs-design-pardoseli-2017/

Niciun comentariu: