vineri, 3 martie 2017

Despre restaurare, urbanism şi design la Winterschool 2017

Winterschool este un eveniment bienal organizat de Asociaţia Studenţilor Arhitecţi din Cluj-Napoca, care se desfăşoară la Cluj şi are ca scop realizarea unei platforme complementare studiului academic. În cadrul acestui proiect sunt organizate cursuri, prezentări şi ateliere sub îndrumarea unor persoane pregătite şi pasionate, cu o miză precisă, aceea de a aduce la un loc studenţi, arhitecţi , precum şi persoane din alte domenii.
Ediţia din acest an vine cu un concept rezultat în urma activităţilor Asociaţiei din anul şcolar 2016/2017 şi anume o focusare pe cele trei mari direcţii abordate în facultate. Aşadar, şi evenimentul nostru va gravita în jurul a trei teme principale: restaurare, urbanism şi design, teme care se regăsesc şi în cele trei direcţii opţionale pe care anii de studiu se ghidează din anul IV. Pentru fiecare din aceste trei ramuri, vom organiza câte un atelier scurt dar de impact, care va fi deschis studenţilor arhitecţi şi care va fi îndrumat de specialişti în domeniu şi care se va concluziona cu o expoziţie a soluţiilor elaborate. De asemenea, şi conferinţele vor urma aceleaşi teme, desfăşurându-se în două zile şi adunând în faţa publicului câteva nume de seamă din ţara noastră.
În cadrul ediţiei din acest an au loc mai multe ateliere ce se vor concluziona cu expoziţii pentru a ilustra munca studenţilor. Astfel se vor desfăşura: un Atelier Linogravură şi Istoria Mobilierului, un Atelier Revitalizare Casa de Cultură a Studenţilor, un Atelier Urbanism „INlineONline”, un Atelier Modelare 3D şi Randare în RHINOCEROS şi un Atelier Design şi Fabricare Mobilier Reciclat.
Invitaţii Conferinţelor Winterschool, care se vor desfăşura în zilele de 10 şi 11 martie, sunt până la această oră: Dragoş Dascălu – care va lansa cartea sa „Arhitecturi Relaţionale” şi care îl va avea alături pe Sabin Borş; Vlad Eftenie – care va susţine o prezentare despre Fotografia de Arhitectură, Claudiu Ionescu – care va vorbi despre Rino Architecture şi Dan Clinci care ne va spune povestea concursului Turnul celor trei vârste. De asemenea şi membrii Asociaţiei noastre vor lansa un nou număr al ZiAr-ului – Zi de Arhitectură.
Toate iniţiativele pe care le vom desfăşura în cadrul acestei ediţii Winterschool vor avea în lumină studenţii şi dorinţa de a crea un cadru prin care ne putem dezvolta profesional împreună.

Niciun comentariu: